Elins nyhetsbrev

Mandag 12. februar 2024

Elin Ørjasæter

Stein på reinjakt og Trond på damejakt: Alle visste det men ingen sa noe til dem!

Alle visste at Trond Giske var en pågående damesjekker, og gjerne i helt upassende sammenhenger. Alle visste at Stein Lier Hansen, lederen i Norsk Industri som ble skandalisert sist uke, var mer til fjells enn på jobben. Det var i hvert fall slik praten gikk, om dem begge, i årevis. Hvorfor tar ingen ansvar for å si fra til folk, i stedet for å kose seg med baktaling? Les min sak i Nettavisen. Foto: Thomas Bløndal i Nettavisen.

Min sak om Stein Lier Hansen i Nettavisen

Krøger langer som vanlig ut - og har som vanlig helt rett

En av mine yndlingsskribenter, Cathrine Krøger, skriver om hva som er det virkelige problemet med Ingvild Kjerkols masteroppgave: Den er bare vås. Mange slike mastere innen ledelse er bare svada  skriver Krøger i bladet Sykepleien. Krøger er, i tillegg til å være sykepleier, en av Norges mest respekterte litteraturanmeldere. Jeg elsker Cathrine Krøger, dama som tør si fra!

Krøger om mastere

HR Norge med åpent og gratis AI-seminar 

Kunstig intelligens (KI, eller fra engelsk AI) stormer inn i jus og HR.  HR Norge har et gratis seminar om AI på jobben 29. februar, påmeldingsside under. Helene Larsen Brustad (bildet) fra advokatfirmaet Helmr er en av  foredragsholderne.

HR Norge åpent webinar om AI

Se film om digitalboka "Bedre ledelse"

Se filmen på Vimeo

Bedre ledelse

Bedre ledelse er en total gjennomgang av arbeidsgiveransvaret, skrevet av Elin Ørjasæter og spesialister i arbeidsrett og HMS. Dette er mer enn en bok. Det er et alltid oppdatert leseunivers med lenker til aktuelle saker og podcasten Dommedag der viktige dommer presenteres på en underholdende måte.

Kjøp tilgang her

Om Elin

Elin forsker og underviser i HR på øyskolen Kristiania. Holder foredrag, skriver i Nettavisen og deltar i debatt i fritiden

Kontakt

elin@orjas.no
924 24 084

 Følg meg

  Facebook     Twitter     LinkedIn  
Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser